glskolan_22-1.jpg.

Skötselanvisningar för dina glasögon

Alla våra glasögon har högklassig kvalitet och optik för ett perfekt seende. Glasen är ytbehandlade för att motstå vardagliga påfrestningar som slitage, fukt, smuts och damm. Att du sköter dina nya glasögon på rätt sätt är viktigt, dels för att de ska hålla länge och ge god synkomfort men också ur garantisynpunkt.

Hur sköter jag om mina glasögon?

  • Förvara alltid dina glasögon i fodralet när de inte används. Har du dem i fickan, i handväskan eller på bordet finns det risk att glasen kommer att repas. 
  • Innan du putsar dina glasögon, skölj dem först i ljummet vatten för att ta bort partiklar som annars skulle kunna repa ytan. Undvik att skölja dem i för hög vattentemperatur för att inte riskera att ytbehandlingen spricker.
  • När du rengör dina glasögon, använd putsmedel för glasögon eller PH-neutralt diskmedel. Använd aldrig produkter som innehåller ammoniak som t.ex. fönsterputs då det kan skada ytbehandlingen på glasen. 
  • Använd aldrig aceton till att rengöra varken glas eller bågar. Acetonet kan förstöra ytbehandlingen och bågmaterialet.
  • Använd alltid den putsduk som du fick tillsammans med dina glasögon, eller en annan mjuk duk. Använd aldrig grovt tyg, hushållspapper eller liknande då det kan skada ytbehandlingen på glasen.
  • Tvätta din putsduk med jämna mellanrum över 40 grader då smuts och partiklar fastnar i putsduken och kan orsaka repor i glasen. Använd aldrig mjukmedel eftersom det kan fastna i tyget och efterlämna spår på glasögonen nästa gång du rengör dem.
  • Undvik att lägga glasögonen där det är stark värme som t.ex. i bilen eller utsätta dem för höga temperaturer från exempelvis ugn, bastu eller liknande då detta kan skada ytbehandlingen. 
  • Ta alltid av dig glasögonen när du sprayar håret då hårsprayen kan skada både båge och glas.
  • Tänk på att plastbågar kan absorbera ämnen från huden (t.ex. salter). Det är det du ibland kan se som en vitaktig hinna på dina plastbågar. För att undvika att bågen mattas med tiden bör du använda ett äldre par vid exempelvis träning.

Tips: Känner du att dina nya bågar inte sitter helt perfekt? Ring vår trevliga kundservice på 020-23 20 20 så hjälper vi dig. Vi samarbetar dessutom med många optiker runt om i landet.