LensWay – http://blog.lensway.se/ <![CDATA[Bakom kulisserna med Tommy Nilsson]]> http://blog.lensway.se/nyheter/tommy-nilsson-sa-mycket-battre Sun, 18 Dec 2016 08:00:00 +0100

Tommy är tillbaka i strålkastarljuset. Vi såg till att få en pratstund med den folkkäre artisten samtidigt som vi levererade hans nya glasögon. Vi hann även prata musik, bakom kulisserna och hans nya fäbless för glasögon.


Ålder:
 56
Bor: Roslags-Kulla (norr om Stockholm).
Familj: 5 barn och en käresta.
Aktuell med: Medverkar som artist i årets version av "Så mycket bättre" och med ny musik (släpper en låt i månaden under ett års tid).

Det var länge sedan vi nynnande på "Öppna din dörr". Vad har du haft för dig sedan dess?
Ja det var 25 år sedan. Under de här åren har jag hunnit släppa fem plattor, varav flera låtar har spelats flitigt på radio. Bland annat "Dina färger var blå" och "Amelia". Nu spelar jag inte in hela album längre utan släpper enskilda spår på Itunes, Spotify m.m. Det gäller att hänga med i utvecklingen.

bakomkulisserna_sminkös.jpg
Fåfäng eller inte, alla som ska stå framför kameran behöver lite smink.

Så var är du i livet just nu?
Jag mår väldigt bra. Jag har en liten familj och har flyttat tillbaks till Stockholm efter att ha bott i Hälsingland i 20 år. Jag träffade en tjej som jobbar med musikaler så blev det svårt att bo kvar däruppe. Nu har vi en pojke på 4 år och vi trivs jättebra ihop. Rent jobbmässigt har jag mer på gång nu än vad jag har haft på länge.

Hur ser en vanlig dag ut?
Om jag är hemma så försöker jag sitta i min lilla studio. För mig är det viktigt att gå till jobbet och faktiskt sitta där annars kan det bli svårt med disciplinen i och med att man jobbar hemifrån. Jag jobbar ofta i en friggebod (där studion finns inhyst reds anm.).  Det räcker nuförtiden, man behöver inte sitta i en stor studio som det var förut.

Hur beskriver du dina låtar för någon som aldrig hört din musik?
Det som har blivit populärt hos folk när de lyssnat på min musik är ju ofta balladerna och inte mist romantikproblematiken. I grund och botten är jag en rockare som växt upp med Led Zeppelin. Jag trodde väl att jag skulle bli en rockare men istället blev jag en lugn favorit.  

532x300_tommy_nilsson_bakom_kulisserna_mittbild.jpg
Gillar du vad som visas i bild? Det gör vi med, här syns ett par glasögon från vårt nya varumärke Persol, av modellen 3145. Pris 1 495 kr


Hur vill du beskriva din stil?
Jag är en romantiker, men även långa farbrorn. Det är mer upp till andra att tolka vem jag är.

När det kommer till mode då?
Min image har under lång tid varit att inte ha någon image. Men jag har själv upptäckt att jag faktiskt är intresserad av mode. Jag trivs bäst i ett par jeans och en t-shirt eller en skjorta. Fast jag har inga problem att dra på mig en kostym emellanåt, man måste ju växa upp någon gång. Jag brukar säga att vuxen blir du först när du upptäckt att du inte har några rena svarta strumpor utan endast vita tubsockor som borde ha kastats för länge sen.

Vem är din stilikon?
Den förste jag kommer att tänka på är Bowie, han har ju gått igenom så många olika skepnader. Han har alltid varit en stilig välklädd man. Den nya generationen artister är mer välklädda och medvetna än oss artister från 80-talet. Då handlade det mer om pudelfrillor...

Vi har hört att du börjat använda glasögon den sista tiden. Berätta! 
Jag skulle behövt glasögon för länge sen. Jag är ålderssynt och har ett brytningsfel på långt håll. Jag har visserligen haft läsglasögon ganska länge men till sist kände jag att nä, nu räcker det! Så nu har jag skaffat riktiga glasögon. Har man aldrig haft glasögon tidigare känner man sig lätt lite obekväm i början. Men nu vill jag använda dem hela tiden för jag ser verkligen så mycket bättre.


bakomkulisserna_tillpassning.jpg
För att ett par glasögon ska sitta bekvämt kan det ibland vara nödvändigt att hetta upp och därefter justera skalmarna.

Vad är viktigt för dig när du väljer glasögon?
Första gången jag kollade på glasögon ville jag ha ett par där bågarna knappt syntes (frameless reds anm.) Jag ville inte att mina glasögon skulle synas. Sen tänkte jag, nä jag gör tvärtom istället. Så hittade jag ett par blå, som sticker ut. Sedan blev jag snabbt modigare och började testa andra former och färger. Det är kul att göra ett statement eller bara välja bågar efter humör. Man kan ha röda en dag och ett par mer diskreta en annan dag. Det blir som ett plagg. Fotokromatiska glasögon är jättecoolt att ha på sommaren.

Kent sjunger om Wayfarer på senaste plattan. Vilka glasögon får dig att sjunga i falsett?
Eftersom jag önskar att jag vore en riktig rockartist så ligger Marshall varmt om hjärtat. Då jag inte har någon Marshallförstärkare så kan jag bära ett par glasögon från Marshall istället. Men jag gillar även Persol och Ray-Ban, speciellt deras runda glasögon.

bakomkulisserna_plåtning.jpg
Här stoltserar Tommy i ett par läckra fotokromatiska glasögon vars glas skiftar färg efter hur starkt solljuset är.

532x300_tommy_nilsson_bakom_kulisserna_mittbild.jpg

Tack för pratstunden Tommy. Vi lovar att följa din fortsatta karriär med allt spännande som händer framöver.

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/tommy-nilsson-sa-mycket-battre
<![CDATA[Här är alla glasögon du vill bära under hösten 2016 ]]> http://blog.lensway.se/nyheter/spana-in-vara-nya-glasogon-for-hosten-2016- Mon, 12 Sep 2016 08:00:00 +0200

Äntligen kan vi lätta på hemlighetsmakeriet och berätta om höstens nya glasögon och alla nya varumärken i vårt sortiment. Du har knappast råd att missa den här förhandsvisningen...

Under hösten 2016 kommer du få bekanta dig med en rad nya premiummärken i LensWays glasögonsortiment. Eller vad sägs om designvirtuoser som Tom Ford, Polo Ralph Lauren, Persol, Lacoste och Marshall. Men det kommer även dyka upp en mängd nya glasögonmodeller från bland andra Ray-Ban, Carrera, Boss Orange, Nike, Michael Kors, Tommy Hilfiger och Emporio Armani.

Efter långa förhandlingar med våra leverantörer, ett flertal besök på olika mässor och genom att lyssna noga på vad våra kunder vill ha har vi bestämt oss för att förstärka utbudet rejält. Därför kan det vara klokt att hålla ögonen öppna de närmaste veckorna, då det äntligen blivit dags för oss att visa och berätta mer om alla nya glasögon.

För att ge dig en känsla om vad hösten har att erbjuda visar vi här ett axplock av våra nyheter. Se nedan.

 

Emporio Armani

 

armani_gruppbild_532x300.jpg

De nya glasögonen från Emporio Armani är det självklara valet för dig som tänker business. Bågarna har fått en maskulin design vilket ligget helt i linje med varumärkets målgrupp. Inga direkta överraskningar, mycket svart och grått samtidigt som den minimalistiska designen imponerar och känns väl genomtänkt.

 

Boss Orange 

boss_orange_532x300.jpg

En annan intressant aktör är Boss Orange, här erbjuds en klassisk design som mixas med en hel del intressanta färgval. Höstens kollektion är av unisexmodell och riktar sig därför till både män och kvinnor.


Carrera

carrera_gruppbild_532x300.jpg

 

Carrera tillverkar inte bara solglasögon, tvärtom, under samma varumärke finner vi även en fin uppsättning högkvalitativa glasögon. I deras senaste kollektion ryms ett smart urval av unisexbågar, de flesta av klassiskt snitt och i klart passande hösttoner.

 

Michael Kors

michael_kors_gruppbild_532x300.jpgmichael_kors_gruppbild_532x300.jpg

 

Michael Kors har den här hösten främst siktat in sig på kvinnor i åldern 25-50 år. Med andra ord är det mode i fokus vilket passar utmärkt då många av Michael Kors konsumenter har ett starkt modeintresse. Även om vi finner en del unisexmodeller är det främst en femininare ton som dominerar höstkollektionens utbud.    

 

Ray-Ban

ray_ban_gruppbild_532x300.jpg
Ray-Ban erbjuder en urban kollektion med hög modegrad. Precis som vanligt är designen världsledande och materialvalen exceptionella. Här blandas bland annat acetat med olika metaller på ett föredömligt vis. Gillade du bilden högst upp? Ja, i så fall förstår du säkert vad vi menar när vi säger att Ray-Ban har något stort på gång.

 

Nike

Nike_gruppbild_532x300.jpg

 

Inte helt oväntat är det Nike som fyllet tomrummet för alla glasögonbärare med funktion i fokus. Designen är avskalad och diskret. Här används lättviktsmaterial, finmejslade detaljer och en svårslagen finish på samtliga bågar. Att Nike dessutom erbjuder en hög komfortkänsla, ja det är sen gammalt.

vouge_gruppbild_532x300.jpg

 

Tommy Hilfiger

tommy_hilfiger_gruppbild_532x300.jpg
Tvärtemot våra egna förhandstips så är det Tommy Hilfiger som tar ut svängarna mest bland våra höstnyheter. I deras kollektion får såväl färg, form och läckra detaljer plats i den moderna designen. Vi fullständigt jublar över resultatet. Kanske är det rent av Tommy Hilfiger som från och med nu erövrat tronen och dikterar framtidens glasögonmode?

Pssst! Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram för mer spännande nyheter, bilder, erbjudanden och inspiration.

 

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/spana-in-vara-nya-glasogon-for-hosten-2016-
<![CDATA[Eurovision intar Kungsträdgården]]> http://blog.lensway.se/nyheter/eurovision-event-i-kungstradgarden Wed, 06 Apr 2016 11:30:00 +0200

Alcons endagslinser DAILIES® är officiell partner till 2016 Eurovision Song Contest. Mellan den 9-14 maj är du välkommen att besöka Alcons pop-up shop i Kungsträdgården i Stockholm.

DAILIES® AquaComfort® PLUS kontaktlinsfamilj är stolt över partnerskapet och siktar mot att skapa en stor synupplevelse med Eurovision Song Contest.

- Eurovision Song Contest är ett spektakulärt event för hela familjen. De flesta söker idag efter praktiska och bekväma lösningar att korrigera synen på för att passa ens livsstil oavsett ålder. På Alcon fokuserar vi på att erbjuda innovativa produkter som hjälper människor att se bättre, förklarar Kristofer Karlsson, General Manager för Alcon Nordic.

Eurovision Song Contest intar Kungsträdgården

Planerna inför Eurovision Song Contest i maj har tagit form och hjärtpunkten för festen är utsedd. Eurovision Village, den stora festplatsen för allmänheten, kommer att finnas i Kungsträdgården. Det är också där du hittar Alcon 30-50 kvadratmeter stora tält mellan 9-14 maj.

Kom förbi för information och trevliga happenings!
Varmt välkommen.


Till lensway.se

 

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/eurovision-event-i-kungstradgarden
<![CDATA[Vasaloppet – Britta Johansson Norgren om vikten av bra solglasögon]]> http://blog.lensway.se/nyheter/vasaloppet--sa-valjer-du-ratt-utrustning Mon, 29 Feb 2016 12:02:00 +0100

Troligtvis har du redan förberett dig med hundratals timmar i spåret, perfekt vallade skidor och nya kostvanor. Men har du hittat ett par bra solglasögon som skyddar mot vind, snö och reflektioner och som låter dig fokusera 100% på loppet?

Vasaloppets snökanoner spottar just nu ut kaskader av snö för att säkra ytterligare ett traditionstungt lopp. Runt om i hela landet kämpar motionärer in i det sista för att trimma tekniken och pricka formtoppen.

Ett nödvändigt ont är givetvis alla förberedande skidmil som krävs för att överhuvudtaget orka den nio mil långa färden. Men minst lika viktigt är att välja rätt utrustning. Och nu menar vi inte enbart skidor, stavar och pjäxor.

Precis som i alla andra sporter, och särskilt i långlopp, ställs skyhöga krav på att all din utrustning är funktionell och komfortabel. Minsta irritation kan förstöra månader av uppladdning och få den mest meriterade elitidrottare att tappa fokus.

Så här säger tidigare landslagstjärnan Britta Johansson Norgren, vinnare av Tjejvasan 2016, om sina förberedelser.

Hur har du förberett dig inför årets Vasalopp?
Nu har jag varit hemma i Östersund och laddat i två veckor, i snitt har det blivit cirka 15-20 mil per vecka under den här säsongen. För några dagar sedan anslöt jag till mitt team i Orsa för de sista förberedelserna. 

Vad tycker du är viktigt när du väljer solglasögon inför en säsong?
För mig är komforten a och o. De ska sitta bra och inte orsaka irritation eller glida omkring under själva loppet.

På vilket sätt är synen avgörande för att kunna prestera i världsklass?
Du behöver kunna läsa loppet, både när det gäller motståndare och spår. När du känner att du har full kontroll får du automatiskt tilltro till dig själv och din åkning. Det gör att du aldrig behöver ploga i nedförsbackar eller tveka inför ett spårbyte, allt bara flyter på.

Vilka solglasögon använder du?
Ett par Oakley som jag fått av min sponsor.

Slutligen, har du något särskilt tips till personer som ska åka sitt första Vasalopp?
Börja äta och dricka tidigare än du tror. Det kommer behövas en hel del energi och tro mig, det är inte ett dugg roligt om dina krafter tar slut för tidigt.

Vi kan inte hjälpa dig med att hitta rätt valla eller välja den bästa fibergröten. Men vad vi kan kan tipsa om är vilka solglasögon som passar för Vasaloppet. Se nedan.

Oakley Jawbreaker

 

ny-jawbreaker.jpg

Beställ här

Oakley Straight Jacketartikelbild röd_OO9039-236-Straightjacket_962x456_1.jpg


Beställ här

Oakley Flak 2.0 X
artikelbild gul_OO9039-236-Straightjacket_962x456_1.jpg

Beställ här

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/vasaloppet--sa-valjer-du-ratt-utrustning
<![CDATA[Årets solglasögon 2016]]> http://blog.lensway.se/nyheter/aretsvinnare Thu, 25 Feb 2016 15:44:00 +0100

Det börjar dra ihop sig till Oscarsgalan 2016, ett stycke tv-historia som varje år följs av en trollbunden världspublik. Galaklänningar och smokingar i all ära men vi imponeras mer av hollywoodkändisarnas ”vardagskostym”, solglasögonen. Därför instiftar vi i år vårt eget pris, LensWay Sunny Awards.

Nog för att det kan vara spännande att tävla om guldstatyetter och posera inför lämmeltåg av fotografer på röda mattan. Men underbart är kort. För er som vill anamma en cool Hollywood-look även efter Oscarsgalan vill vi tipsa om 2016 års vackraste accessoar, solglasögonen. Läs mer om alla vinnarna från årets upplaga av LensWay Sunny Awards.

 

Årets Båge:


Ray-Ban Clubmaster Wood
RB3016M-118158 Clubmaster_532x300.jpg
Pris: 2 795 kr
Beställ här 

Motivering:
Tillbaka till naturen sa en känd filosof en gång i tiden. Och det är precis vad Ray-Ban lyckats med. Genom att satsa på organiska materialval har de lyckats få de mest inbitna modernister att åter dyrka Moder Naturs oövervinnliga krafter. Och inte minst Ray-Bans! Nu längtar vi redan efter nästa nyhet från Ray-Ban's magiska värld.

Årets Kvinnliga Design:


Le Specs Hey Macarena
LSHeyMacarena-mirrorlens_532x300.jpg
Pris: 549 kr
Beställ här 

Motivering:
När Le Specs tonar ner sin patenterat lekfulla design till förmån för mjukare former och sexiga spegelglas blir resultatet häpnadsväckande. Den transparenta bågen La Macarena får vår jury att kippa efter andan. En ny skönhetsdrottning är född!

Årets Manliga Design:


Emporio Armani
minskad bloggbild_532x300_1.jpg
Pris: 1 295 kr 
Beställ här

Motivering:
Med sina robusta ståldetaljer och kraftfulla design lyckas Emporio Armani imponera på samtliga jurymedlemmar. Den eldige italienaren blandar sofistikerad lyx med en obestridlig pondus som får nackhåren att resa sig i givakt. Emporio Armani är definitivt herre på täppan under 2016.

Årets Unisex Design:


Oakley Frogskin
OO9013-09 Frogskins_532x300.jpg
Pris: 1 595 kr 
Beställ här

 

Motivering: Med en imponerande självklarhet skapar Oakley vägvinnande design på löpande band. Segraren i unisex-kategorin blir därför Oakley Frogskins som på ett övertygande vis lyckas sopa banan med konkurrenterna. Oakley Frogskins är själva arketypen för segerns sötma oavsett om du är man eller kvinna.

Årets Båge Spegelglas:


Guess
GU7388-32C_532x300.jpg
Pris: 995 kr
Beställ här 


Motivering:
Det var få som på förhand kunde gissa vinnaren i spegelglaskategorin. Men för oss i juryn har valet hela tiden varit glasklart. Guess runda bågar med rött spegelglas är ett färgstarkt alternativ som stimulerar till reflektion.

 

 

Årets Nykomling:


Superdry Rockstar
Rockstar-160_532x300.jpg
Pris: 449 kr 
Beställ här

Motivering:
Med en lekfull design som flirtar med både glamour, disco och dagens vitala ungdomskultur lyckas Superdry skapa rock n roll med sina glittriga solglasögon. Om du vill bli den starkast lysande stjärnan så är det bara en sak som gäller - Superdry Rockstar!

Årets Ögontjänare:


Ray-Ban Aviator
RB3025-112P9 Aviator_532x300.jpg
Pris: 1 795 kr 
Beställ här

Motivering: Med sin odödliga design och höga komfortkänslautmärker sig Ray-Ban Aviator gentemot konkurrenterna. Oavsett om du väljer guld- eller silverbågar kommer du vinna omgivningens respekt utan att någon höjer på ögonbrynen. Att bågarna dessutom finns med polariserat glas avgjorde definitivt saken till Ray-bans favör.

För er som vill spana in fler spännande varumärken, modeller och färger, klicka här.

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/aretsvinnare
<![CDATA[Svenska mästare i kundservice]]> http://blog.lensway.se/nyheter/svenska-mastare-i-kundservice Fri, 12 Feb 2016 14:32:00 +0100

Nu är det officiellt. Vi har Sveriges bästa kundservice. Det blev guld i SM i Telefoni & Kundservice före finalkonkurrenterna H&M och Sector Alarm AB.

Efter att ha snubblat på mållinjen både 2011 och 2013 (då vi slutade tvåa) är SM-statyetten äntligen tillbaka hos oss. Under prisgalan i förra veckan plockade vi hem pokalen i klassen Handel & Support, före H&M och Sector Alarm AB. Vinsten var den tredje i företags historia.

- För oss på LensWay har det aldrig varit en hemlighet att vi är bland de bästa i Sveriges på kundservice. Men nu gläds vi såklart åt att vi vann pris för att vara bäst, säger Lotta.

Under det senaste året har vi genomfört en rad förändringar i vårt kundservicearbete för att uppnå ett viktigt mål: ännu nöjdare kunder. Strategin har bland annat omfattat förbättrad arbetsmiljö, utbildning och en tydlig gemensam målbild.

- Både det här priset och alla våra kunders wow-mail motiverar oss att hela tiden bli bättre, fortsätter Lotta.

Vinnarmotiveringen konstaterar att vår kundservice håller en väldigt jämn och hög nivå. Men också att de som kontaktar oss kan räkna med ett sympatiskt och engagerat mottagande av kompetenta personal som levererar klarsynta och tydliga svar.

Hoppas du håller med!

symbol_532x300.jpg

Vår kundservice

Av totalt 120 medarbetare arbetar cirka 30 stycken på vår kundserviceavdelning. Varje månad hanteras omkring 20 000 ärenden (telefonsamtal, e-mail och chatt) på sex olika språk.

En av kundservicemedartbetarna är Maria Johnson, 24 år.

Vilken är den vanligaste frågan du får?

Den vanligaste frågan är definitivt hur man tolkar sitt synrecept och hur man lägger en glasögonbeställning.

Varför tror du att vi blev utsedda till Sveriges bästa kundservice?

Vi är väldigt serviceinriktade och försöker till varje pris att besvara alla frågor och lösa problemen som uppstår. Det verkar uppskattas. Många kunder ger oss beröm och det gör att jobbet blir väldigt roligt.

Om tävlingen

SM i Telefoni & Kundservice startades 1992-93. Mellan åren 1993-99 anordnade Telia tävlingen, men sedan år 2000 är det företaget Q Survey som arrangerar. Professionella undersökare ringer 200 samtal till vardera deltagande företag och samtalen bedöms efter den upplevda kvalitén på kundservicen.


www.lensway.se

 

 

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/svenska-mastare-i-kundservice
<![CDATA[Solglasögon 2016 - 5 trender]]> http://blog.lensway.se/nyheter/solglasogon-2016---sa-ser-trenderna-ut Thu, 28 Jan 2016 07:45:00 +0100

Det har blivit dags att titta på vilka solglasögon som är hetast i vår. Vi berättar om 5 starka trender som kommer bli synonymt med solglasögon 2016. Läs vidare och du får veta vad som kommer bli trendigast under vårsolen.

Om du som oss älskar solglasögon finns det mycket att se fram emot i vår. Tittar vi på det manliga glasögonmodet för 2016 är det starkt inspirerat av globetrottern och plockar in element från arkitekturen. Det tar sig uttryck i glasögon med klassiska former som accentueras genom fräscha och exklusiva detaljer. För kvinnor handlar det mycket om djärva färger, överdrivna cat eyes och runda former.

Rund och futuristisk  Aviator

Runt hörnet väntar en ny kollektion med Aviators som har runda linser, brygga i metall och båge av oljefärgat acetat. Det är en läcker retro-futuristiska design som är lika mycket Mad Max som James Dean. På höstens modemässor har flera kända ansikten setts bära den runda Aviatorn. Med största säkerhet kommer modellen att bli en av 2016 tydligaste stilmarkörer.

Både retro och modernt med halvgarnityr

Den traditionella halvgarnityrbågen som odödliggjorts av ikoniska figurer som Malcolm X fortsätter att vara trendig. Nyheten nu är att den är uppdaterad med detaljer i metall, starka färger och olika texturer. Designen är i grunden den samma som hos 1950tals-originalet, men detaljer som läckert färgade linser ger en modern touch. Det är inte förvånande att stilbildare som Ryan Gosling och James Franco trivs väldigt bra i den här modellen.

Den tidlösa Wayfarer

Populariteten hos Wayfarer verkar bara öka för varje år som går och 2016 ser inte ut att bli något undantag. Wayfarer är helt enkelt ett par solglasögon som varje man och kvinna behöver ha i sin ägo. Allt från amerikanska presidenter till de hippaste rockstjärnorna har fallit för dess charm. I vår ser vi flera sportiga- och sofistikerade varianter av den klassiska modellen.

Klassisk glamour med cat eye-bågen

Den överdimensionerade cat eye-bågen kommer att vara ett säkert val för den som vill vara trendig i vår. Stilbildare som Ciara och Crissy Teigen är bra exempel på stjärnor som trivs i sina cat eyes-bågar. Under våren kommer vi också se många modeller som tar ut svängarna när det kommer till färg och form.

Runda solglasögon med attityd

Runda solglasögon med djärva mönster, djurtryck och livliga färger kommer på bred front i vår. Det handlar om solglasögon som ger dig en sofistikerad och hipp utstrålning. Tänk Winona Ryders 90tals-stil i filmer som Reality Bites. Vi kommer se bågar i läckra kombinationer av svart och vit, marmorfärger och nya tolkningar av sköldpaddsmönstrat. Med andra ord så väntar spännande tider för dig som älskar solglasögon.

Till solglasögon hos LenWay

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/solglasogon-2016---sa-ser-trenderna-ut
<![CDATA[Glasögonmode 2016 – hitta rätt stil i vår]]> http://blog.lensway.se/nyheter/glasogonmode-2016--hitta-den-ratta-stilen Wed, 06 Jan 2016 07:56:00 +0100

Ligg steget före med vår trendguide för våren 2016. Vi berättar vilka färger och former som kommer prägla det kommande årets glasögonmode. "En rolig trend är att skandinavisk design är hetare än någonsin", säger vår glasögonexpert Towe Nordebrink.

Höstens modemässor i New York, London, Milano och Paris har gett tydliga signaler om vad som kommer vara glasögonmode 2016. För den som vill vara en riktig fashionista i vår finns det fantastiska möjligheter. Tydligt är dock att vårens färgpalett kommer präglas av mjuka, behagliga kulörer som rosenröd kvartsten.

Glasögon i naturliga nyanser

Naturens element och klassiskt skandinavisk design är inspirationskällor som kommer ta stor plats i vårens kollektioner med glasögon. Vi kommer få se många glasögonbågar i solblekta nyanser av blå, damigt grå och dimmigt beige-brun. Färger som ger en ren och minimalistisk känsla. Och som är perfekta för dig som eftersträvar den där naturliga looken.

Bli vacker i pastell

Vackra nyanser av rosa, babyblå och lavendel är en annan trend vi ser komma starkt. Det är färger med en mjuk och eteriskt utstrålning som andas feminitet, frihet och ungdomlig vitalitet. Den som är ute efter bohemiskt kvinnlig look bör definitivt titta närmare på ett par glasögon i den här genren. Starkt lysande hollywood-stjärnor som Taylor Swift och Kate Hudson är några som älskar sina pastellfärger.

Överdimensionerat och intellektuellt

På catwalken i höst var den chica nörden i centrum. Därför kommer glasögonmode 2016 handla mycket om glasögonbågar med en intellektuell utstrålning. Gucci rönte till exempel stor uppmärksamhet med sin uppdaterade version av den klassiska bibliotekariebågen från 70-talet. I vårens kollektioner kommer vi se många överdimensionerade glasögonbågar med djärva former och färgval.

Cat Eye still going strong

Den oemotståndliga Cat Eye-bågen fortsätter också att vara trendig 2016. Det förvånar inte. Lika glamourös som chic är Cat Eye-formen en tidlöst vacker design. Titta bara på den här läckra modellen från DKNY. I vår uppdateras designen med moderna detaljer, eleganta utsmyckningar och starka färgval. Nyckhålsformade näsbryggor och halvgarnityr är designdetaljer som kommer addera extra karaktär.

Till vårens nyheter hos Lensway

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/glasogonmode-2016--hitta-den-ratta-stilen
<![CDATA[Vill du öka din produktivitet på jobbet? Skaffa terminalglasögon.]]> http://blog.lensway.se/nyheter/terminalglasogon Wed, 02 Dec 2015 13:39:00 +0100

Enligt en stor studie gjord i Finland kan terminalglasögon öka din produktivitet på jobbet. Det borde med andra ord ligga i varje arbetsgivares intresse att hjälpa sin personal få ett par.

Arbetar du framför en bildskärm och känner dig ofta trött? Då kan det vara så att du skulle prestera bättre om du använde terminalglasögon. En stor finsk studie på område visar att inte bara ditt seende, utan även din produktivitet ökar om du använder terminalglasögon. Bland annat så ökade läshastigheten med 4.5 gånger hos personerna som använde terminalglasögon i jämförelse med när de använde vanliga glasögon.

Vad menas med terminalglasögon?

Terminalglasögon (även kallade bildskärmsglasögon och arbetsglasögon) är glasögon som är anpassade för arbete framför en bildskärm. De skiljer sig från "vanliga glasögon" genom att ha andra styrkor och en annan slipning.

Det finns tre olika typer av terminalglasögon; de med enkelslipade glas, närprogressiva glas och rumsprogressiva glas. Vilken typ du ska beror på ergonomiska faktorer som avstånd till bildskärmen.

Bli kvitt huvudvärken

Hur vet du då om du är i behov av terminalglasögon? Vilka är symptomen? Om du upplever huvudvärk, yrsel eller trötthet när du arbetar framför bildskärmen så kan det vara ett tecken på att du behöver göra en undersökning hos en optiker. Det kan ta sig uttryck i att du får svårt att fokusera på texten, eller att den upplevs som märkligt liten.

Om du känner igen dig i den beskrivningen ska du boka in en tid hos en optiker. Kom även ihåg att mäta avståndet till bildskärm och tangentbord så optikern kan skriva ut en korrekt ordination. När detta är gjort kan du sedan enkelt beställa ett par terminalglasögon på nätet. Väljer du LensWay finns ett stort antal glasögonbågar att välja från.

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/terminalglasogon
<![CDATA[Ögondroppar och rengöringsservetter]]> http://blog.lensway.se/nyheter/ogondroppar-och-rengoringsservetter Tue, 01 Sep 2015 11:23:00 +0200

Ögondroppar är ett självklart komplement till alla som bär linser. De är enkla att ta med sig överallt och återfuktar dina ögon snabbt och effektivt. Tillsamman med rengöringsservetter kan de faktiskt drastiskt förbättra din ögonhälsa.

Ögondroppar är något av en gudagåva för många som bär kontaktlinser. Ögats naturliga återfuktning är nämligen inte tillräcklig för många som har linser. De upplever därför problem med torra och trötta ögon. Med ögondroppar så kan du enkelt råda bot på dessa problem.

Populära ögondroppar

Det finns en rad ögondroppar att välja bland. En av marknadens mest populära är Blink Contacts från Abbot Medical Optics. Med Blink Contacts får dina ögon snabb och effektiv lindring. De är utvecklade specifikt för dig som använder kontaktlinser. Det enda du behöver göra droppa lite Blink Contacts på dina ögon och du kommer känna effekten direkt. En bättre ögonhälsa är med andra ord bara en blinkning bort.

Rengöringsservetter för ögonlocken

Ett annat hälsosamt komplement till dina linser är sterila rengöringsservetter. De fungerar som våtservetter för dina ögon. En populär sådan är Blink Lid-Clean.  Med Blink Lid-Clean får du rengöringsservetter som innehåller mildrande kamomill för dina ögonlock.

Blink Lid-Clean kan användas av såväl vuxna som barn och spädbarn för att ta bort sekret eller smuts på ögonlocken eller området kring ögonen.

Ett komfortpaket för dina ögon

Med både ögondroppar och rengöringsservetter står du redo att möta alla torra miljöer och långa sittningar framför datorskärmen. Ta därför chansen att ge dina ögon en riktig present.  För dig som bär kontaktlinser och kämpar med torra ögon finns det nämligen all anledning att komplementera med ögondroppar och rengöringsservetter.

Till våra ögondroppar

]]>
http://blog.lensway.se//nyheter/ogondroppar-och-rengoringsservetter