WSD_Toppbild_blogg.jpg.

World sight Day - 13 oktober

Den 13 oktober öppnar vi våra ögon lite extra för det vanligaste funktionshindret i världen, synnedsättning.

World Sight Day uppmärksammas den andra torsdagen i oktober varje år. Det är en internationell dag med syfte att uppmärksamma den globala frågan om blindhet och synnedsättning. Det är organisationen The International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB) som ligger bakom - World Sight Day.

39 miljoner människor i världen är blinda och nästintill alla av dessa människor lever i låginkomstländer. 80 % av dessa fall kan förebyggas eller behandlas vilket betyder att 31,2 miljoner människor är blinda i onödan.

Vision 2020

Världshälsoorganisationen (WHO) tog år 1999 tillsammans med 20 internationella icke statliga organisationer involverade i ögonhälsa och förebyggande av blindhet fram ett initiativ som syftar till att eliminera blindhet som kan undvikas fram till år 2020.

The Essilor Group

LensWay är stolta att vara en del av The Essilor Group som aktivt arbetar för att förbättra människors syn. Essilor är en av världens ledande tillverkare av glasögonglas. Hittills har Essilor hjälpt över en miljon människor till bättre syn och år 2015 blev Essilor korat som ett av de 50 globala företag som faktiskt förändrar världen. Läs mer om Essilors arbete här.